چرخه احساسات یک معامله گر

معرفی چرخه احساسات یک معامله گر

در این مقاله از معامله گر سه بعدی سایت تریدر اف ایکس با چرخه احساسات یک معامله گر آشنا می شویم. احساسات، ظهور و بروز آنها یک سرمایه بزرگ برای زندگی هر انسانی محسوب میشود. فکر کنید حس شادی وجود نداشت چقدر زندگی کردن بی معنا می شد؟ و یا هر حس دیگری.

ولی وقتی بحث فعالیت در بازارهای مالی وسط می آید کنترل این احساسات بسیار مهم و البته خیلی دشوار است. معامله گری و فعالیت در بازارهای مالی مثل سوار شدن روی یک قطار هوایی استکه فراز و نشیب های زیادی دارد و اگر معامله گر به صورت حرفهای رفتار نکند این فراز و نشیب های بازار او را درگیر احساساتی میکند که میتواند برایش دردسرساز شود.

مثلا وقتی بازارروند صعودی دارد شور و هیجان و اشتیاق زیاد در معامله گری میتواند اعتماد به نفسش را به طور کاذب بالا ببرد و در تصمیم گیری هایش او را دچار اشتباه کند. از طرف دیگر وقتی این روند نزولی باشد با ترس و وحشتی که به خاطر از دست دادن سرمایه اش در خودش حس میکند باعث میشود که مدیریت معامله از دستش در برود و تصمیمات نادرستی بگیرد.

در واقع معامله گر های مبتدی به این دلیل که فراموش می کنند که قرار نیست بازار همیشه به آنها سود بدهد و خیلی از مواقع درجهت کاهش قیمت است با سود و ضرری که در بازار می بینند درگیر احساسات مختلف می شوندو تصمیمات شان نشان میدهد که نتوانسته اند این احساسات را کنترل کنند.

روانشناس های بازارهای مالی با بررسی و تحقیقات فراوانی که روی تعداد زیادی از معامله گران انجام دادند دیدند که یک چرخه احساسی مشترک بین همه معامله گر های مبتدی وجود دارد که در طول مسیر انجام معاملات به دفعات این چرخه تکرار میشود و به همین دلیل است که این معامله گرها نمی توانند مدیریت درستی روی معاملات شان داشته باشند.

اتفاقی که برای این افراد میافتد این است که با ازدست دادن سرمایه شان برای همیشه با معامله گری و بازار خداحافظی میکنند و یا بعد از ضررهای زیادی که نصیب شان میشود با پی بردن به اشتباهات شان و بر طرف کردن آنها خودشان را ازحالت مبتدی خارج میکنند و سعی میکنند که مثل حرفه ای ها معامله کنند.

یادتان باشد که حرفهای شدن اصلا کار ساده ای نیست باید صبور باشید و خیلی زحمت بکشید.اما اجازه بدهید که به طور کامل این چرخه را با هم بررسی کنیم و ببینیم موقعیت های مختلفی کهدر بازار رخ میدهد معامله گر های تازه کار و مبتدی را درگیر چه احساساتی می کند و آنها چه واکنش هایی از خودشان بروز میدهند؟!

در ابتدا زمانی که قیمت یک ارز در حال رشد باشد یک حس خوشبختی نسبت به این افزایش قیمت در آنها شکل میگیرد و باعث میشود که این افراد فکر کنند با خرید این ارز قرار است سودخوبی نصیب شان شود پس آن را می خرند و منتظر میمانند تا قیمت همین طور بالا و بالاتر برود تا پول خوبی از این معامله به دست بیاورند.

قیمت کماکان در حال افزایش است و این افراد از اینکه در سود هستند بسیار خوشحال و هیجان زده اند و از افزایش قیمتی که هر لحظه بر روی نمودارمیبینند بیشتر لذت برده و انرژی میگیرند. هر چقدر که قیمت بالاتر می رود به همان اندازه هیجان زده تر می شوند و این هیجان وقتی به اوج خودش میرسد دوپامینی در مغز و بدنشان ترشح می شود که باعث به وجود آمدن یک حس سرخوشی زیاد و اعتماد به نفس کاذب بالا در آنها میشود.

اما از آنجایی که این افراد فقط به فکر سود کردن هستند و اصلا به ضرر کردن فکر نمی کنند و اتفاقا الان نیز در یک معامله برنده هستند، تصورشان این است که به خوبی توانسته اند یک روند بازار را پیشبینی کنند.

فکر میکنند که به مهارت بالایی در معامله گری رسیده اند و با طمعی که در آنها شکل میگیرد کماکان اجازه میدهند که بازار حرکت خودش را ادامه دهد تا پول بیشتری بدست بیاورند و از آنجایی که تارگتی برای معامله شان مشخص نکرده اند و حتی اگر حد سودی نیز تعیین کرده اند به خاطر اینکه فکر میکنند قیمت قرار است تا ابد همین طوری بالا برود نه تنها از این معامله خارج نمیشوند بلکه خیلی وقت ها سرمایه بیشتری را هم بدون ریسک مناسب وارداین معامله میکنند تا سود بیشتری بدست بیاورند.

می شود اینطور گفت که در این مواقع مدیریتریسک و سرمایه شان را فراموش می کنند و قوانین شان را زیر پا میگذارند. اما انگار یک اتفاقاتیمیافتد و قیمت آن ارز کم و کمتر میشود. در این لحظه است که شوکی به آنها وارد میشود ازخودشان می پرسند چه اتفاقی افتاد؟ چرا قیمت پایین آمد؟ مضطرب می شوند و آرام آرام حسترس از دست دادن سودی که کسب کرده اند به سراغشان می آید اما چون هنوز امید دارند سعی میکنند خودشان را آرام کنند و اینطور تصور کنند که انگار اتفاقی نیفتاده است.

به خودشان میگویند که حتما اصلاحی در کار است و قیمت به زودی دوباره به روند افزایشی خودش ادامه می دهد. در واقع این کاهش قیمت را انکار میکنند و کماکان امیدوار هستند که جهت بازار به آنسمتی تغییر مسیر بدهد که آنها انتظارش را دارند ولی باز هم چنین اتفاقی نمیافتد و هر چقدر که زمان رو به جلو حرکت می کند قیمت کمتر و کمتر میشود.

آنقدر قیمت پایین میآید که تمامسودی را که به دست آورده اند از دست میدهند. حس ترس را خیلی بیشتر از قبل در خودشانحس میکنند تا جایی که کنترل معامله از دست شان خارج میشود. دست و پایشان شروع به لرزیدنمیکند و دچار استرس میشوند و نمیدانند که باید چیکار کنند! سعی میکنند از افراد مختلف پرسو جو کنند تا پیش بینی این افراد را نسبت به آینده قیمت این ارز بدانند. معمولاً هم دنبال جوابی میگردند که به آن ها امید برگشت قیمت را بدهد چون دوست ندارند ضرر کنند.

در واقع نمیتواند اشتباه شان را بپذیرند و با این کار بیشتر دنبال توجیه عملکرد خودشان هستند. با کاهش قیمتی که در حال رخ دادن است حد ضررشان فعال میشود ولی چون امیدوارند باز هم از معامله خارج نمیشوند و معامله را روی حد ضرر نمی بندند.

این معامله گرها یا استراتژی دقیقی برای خودشان از قبل تعیین نکرده اند و بدون آن وارد معامله شده اند و یا آنقدر ترسیده اند که نمیتوانند هشدار خروجی که استراتژی شان به آنها میدهد را ببینند و طبق آن عمل کنند و از این معامله با قبول ضرر خارج شوند و اینجاست که دوباره قوانین خودشان را زیرپا می گذارند.

وقتی قسمتی از سرمایه اولیهشان از بین می رود تسلیم می شوند و همه امیدشان را از دست می دهند. به شدت از عملکردخودشان و بازار ناراحت میشوند و به دنبال مقصر می گردند. متاسفانه از لحاظ روانی آسیبشدیدی می بینند و دچار غم، غصه و افسردگی میشوند.

نمیتوانند خودشان را به خاطر سهلا نگاری شان ببخشند. مدام در فکر از دست دادن پول شان هستند و حسرت میخورند چرا وقتی سود خوبی به دست آوردند از معامله خارج نشدند؟! خیلی از این افراد به خاطر عملکرد نامناسبشان در معاملات مختلف دچار یک افسردگی و ناراحتی شدیدی میشوند و معمولاً مدتی از معامله گری فاصله میگیرند. بعضی دیگر چنان عصبی میشوند که دیگر با بقیه سرمایه شان که باقی ماندهاست کاری ندارند و اجازه میدهند که بازار به روند خودش ادامه دهد و از معاملات شان خارج نمیشوند.

کاملا ناامید هستند و مات و مبهوت به نمودار و جهت حرکت بازار نگاه میکنند و مدامخودشان را سرزنش می کنند. اما گاهی اوقات جهت بازار تغییر می کند و روند نزولی به پایانمیرسد. شوک دوباره ای به معامله گر هایی که از معامله خارج نشده اند وارد میشود. کمی امیدوارمیشوند. لبخند روی لب هایشان مینشیند حالشان بهتر می شود.

شروع میکنند به دعا کردن وآرزو می کنند که این روند صعودی آنقدر ادامه داشته باشد تا سرمایه ای که از دست داده اند رادوباره به دست بیاورند. با افزایش بیشتر قیمت این افراد انرژی دوباره ای را در خودشان حس میکنند و کاملا امیدوارانه به نمودار نگاه می کنند.

حس می کنند دوباره به زندگی برگشته اند امااز آنجایی که تقریباً اعتماد به نفس شان را از دست دادهاند میترسند که روند بازار دوباره تغییر کند و دوباره وارد ضرر شوند. این معامله گر ها وقتی که سرمایه اولیه شان برمیگردد معمولاً به سرعت از معامله خارج می شوند تا دیگر پولشان را از دست ندهند. معمولا باز هم با دیدن رشد یک ارز یانماد در بازار دوباره وارد همین چرخه احساسی می شوند و خودشان را درگیر احساسات میکنندو اینجاست که میشود گفت روز از نو، روزی از نو.

چرخه احساسات یک معامله گر

در سایت تریدر اف ایکس که یک مرجع تخصصی فارکس در ایران می باشد، با مراجعه به این سایت می توانید با ثبت نام در بروکر های مثل بروکر آلپاری، بروکر لایت فایننس، بروکر ارانته و بروکر stp trading ثبت نام کنید، و آموزش ها را در حساب های مجازی پیاده سازی کنید.

لینک کوتاه مقاله

https://traderfx.ir/?p=11444

مدرس دوره

استاد مهربان

سطح دوره​

فوق پیشرفته

تعداد جلسات​

73 ویدیو

هزینه دوره​

کاملا رایگان

Question mark

هر گونه سوال، پیشنهاد یا انتقادی در رابطه با دوره رایگان آموزش اکسپرت دارید در بخش دیدگاه‌ها مطرح نمایید تا بتوانیم بهترین آموزش ها را برای شما علاقمندان به آموزش ربات نویسی تهیه کنیم.