پنج توصیه‌ی طلایی برای محاسبه‌ میزان ریسک

1- فرصت سوزی نکنیم

در این ویدیو از معامله گر سه بعدی به پنج توصیه‌ی طلایی برای محاسبه‌ میزان ریسک می پردازیم. فرض کنید سیستم مدیریت سرمایه تان به شما اجازه می دهد در هر معامله دو درصد کنید بعد شما از این مقدار ریسک بترسید و بگویید نه من بیشتر از نیم درصد ریسک نمیکنم البته من مخالفتی ندارم مهم این است که اوضاع روحی شما خوب باشد.

ولی به هر حال یادتان باشد کم ریسک کردن یعنی دچار هزینه فرصت شدن و سود کمتر بردن و این اصلاً خوب نیست .چون شما دارید بخشی از عمر و زندگی تان را پای این کار می گذارید در واقع شما باید به مقدار منطقی و دقیقا بر اساس قوانینی که از مدیریت سرمایه یاد گرفته اید پیش بروید .

2- ریسک بیشتر اکیدا ممنوع

حال یک وقت پیش خودتان فکر نکنید که اگر یک مقدار بیشتر از آن چیزی که قوانین به شما اجازه می دهد ریسک کنید سود بیشتری نصیبتان میشود. بله در کوتاه مدت شاید این اتفاق بیوفتد ولی در بلند مدت اصلاً این طور نیست.

چیزی که من در همه این سالها با گوشت و پوستم حس کردم این است که افزایش میزان ریسک خارج از سیستم مدیریت سرمایه در بلند مدت فقط احتمال ضرر را بیشتر میکند و نه سود آوری را.

نحوه استفاده از میانگین متحرک برای یافتن روند
نحوه استفاده از میانگین متحرک برای یافتن روند

3-سرمایه اولیه خط قرمز شماست

اگر از من بپرسید اصل اول مدیریت سرمایه چیست؟ میگویم : نه فقط اصل اول ، بلکه هدف اصلی همه اصول مدیریت سرمایه ، حفظ سرمایه اولیه شماست.

پس اگر در روزهای ابتدایی معامله گری هستید و یا هنوز خیالتان از استراتژی تان قرص و محکم نیست و تا زمانی که حساب شما ۲۰تا ۳۰درصد رشد نکرده است یعنی در واقع بین ۲۰تا ۳۰درصد به سرمایه اولیه شما اضافه نشده است، بهتر است که ریسک شما در معاملات حتی از میزانی که مدیریت سرمایه تان اجازه میدهد باز هم
کمتر باشد.

مثلا اگر در حالت نرمال میخواستید ۳درصد در یک معامله ریسک کنید حالا یک سوم آن را ریسک کنید یعنی در هر معامله بیشتر از 1درصد ریسک نکنید.

4-دوره معاملاتی داشته باشید

اگر زیر تایم فریم روزانه کار میکنید به نظرم دوره معاملاتی تان میتواند یک هفته باشد و اگر از تایم فریم های روزانه یا بالاتر استفاده میکنید میتوانید دروه معاملاتی تان را یک ماهه در نظر بگیرید.

البته این به سلیقه شما بستگی دارد و میتوانید آن را بزرگتر یا کوچکتر در نظر بگیرید ولی به هر حال یک دوره معاملاتی که حداقل 10تا 15معامله در آن باشد را در نظر بگیرید .

سپس اول هر دوره معاملاتی تان اگر از دوره قبلی معاملات باز دارید با فرض به حد ضرر رسیدن آنها سرمایه اول دوره جدیدتان را مشخص کنید و تا پایان این دوره ریسک هر معامله را مشخص کنید
یعنی با انجام هر معامله و تغییر بالانس حساب تان ، مقدار سرمایه اولیه تان را در محاسبه مقدار ریسک معاملات تان تغییر ندهید.

5-هر لحظه آماده خروج از بازار باشید

فرض کنید شما روزی دو معامله می کنید و در دوره معاملاتی تان که مثلاً یک ماهه است قرار است 60معامله داشته باشید و فکر می کنید win rateاستراتژی تان ۵۵درصد است و حالا به سربرگ consecutive loss در فایل اکسل مراجعه میکنید و میبینید که در ۶۰معامله می توانید انتظار 4یا 5ضرر متوالی را داشته باشید.

از آن طرف در بک تست استراتژی تان هم هیچ وقت 4 یا 5ضرر متوالی نداشته اید ولی یهو میبینی در اواسط دوره معاملاتی تان با 8ضرر متوالی روبرو شدید که این تغییر محسوس و غیرقابل پیشبینی به این معنی است که یا ماهیت بازار تغییر کرده یا وین ریت استراتژی شما ۵۵درصد نیست و خیلی پایینتر آمده و باید برای خودتان استراتژی جدیدی در نظر بگیرید که با این قسمت از بازار هماهنگ باشد و یا اینکه شما طبق استراتژی تان پیش نمیروید و خلاصه یک مشکلی به وجود آمده است و با وجود اینکه وسط دوره معاملاتی تان هستید باید بلافاصله از بازار خارج شوید یک مدت استراحت کنید و به دنبال مشکل یا راهکار بگردید.

در سایت تریدر اف ایکس که یک مرجع تخصصی فارکس در ایران می باشد، با مراجعه به این سایت می توانید با ثبت نام در بروکر های مثل بروکر آلپاری، بروکر لایت فایننس، بروکر ارانته و بروکر stp trading ثبت نام کنید، و آموزش ها را در حساب های مجازی پیاده سازی کنید.

لینک کوتاه مقاله

https://traderfx.ir/?p=11205

مدرس دوره

استاد مهربان

سطح دوره​

فوق پیشرفته

تعداد جلسات​

73 ویدیو

هزینه دوره​

کاملا رایگان

Question mark

هر گونه سوال، پیشنهاد یا انتقادی در رابطه با دوره رایگان آموزش اکسپرت دارید در بخش دیدگاه‌ها مطرح نمایید تا بتوانیم بهترین آموزش ها را برای شما علاقمندان به آموزش ربات نویسی تهیه کنیم.