باورها چگونه در ذهن ایجاد می شود؟

معرفی باورها چگونه در ذهن ایجاد می شود؟

در این مقاله از معامله گر سه بعدی به این سوال که باورها چگونه در ذهن ایجاد می شود؟ را پاسخ می دهیم. دکتر Stephen Coveyدر کتاب هفت عادت مردمان موثر روایت میکند که اتوبوس بین شهری بعد از اینکه تمام مسافر هایش را سوار می کند درست در لحظه آخر یک پدر و چند تا بچه قد ونیم قد با اصرار پدر سوار اتوبوس می شوند.

بچه ها زیاد سر و صدا میکردند طوری که حوصله تمام مسافران دیگر سر می رود و شروع میکنند به اعتراض و داد و بیداد سر بچه ها. در همین حال یک مرتبه تمام مسافران به طرز عجیبی ساکت و مبهوت می شوند. در اتوبوس دهن به دهن میپیچد که این بچه ها همین چند دقیقه قبل مادرشان را از دست داده اند و پدر نمیداند که چطوریباید به آنها بگوید به خاطر همین دارد آنها را به شهری که پدربزرگ و مادربزرگ این بچه ها آنجازندگی میکنند می رود تا از آنها کمک بگیرد.

اما جالب تر از همه این بود که الان همان مسافرهایی که چند دقیقه قبل چشم دیدن بچه ها را نداشتند حالا همه آنها آغوش شان را باز کرده و بچه ها را در آغوش خودشان گرفته بودند. بعد در ادامه استفان کاوی از مخاطبان کتاب می پرسد آیا اتوبوس عوض شد؟ مقصد تغییر کرد؟ مسافرها یا بچه ها عوض شدند؟ چه چیزی تغییر کرد که منجربه این همه تفاوت شد؟! بعد خودش جواب میدهد که بعله،باور مسافرها عوض شد و این قدرتتغییر باور است که بلافاصله ذهن ما را هم تغییر می دهد و منجر به رفتار متفاوتی در ما میشود.

در دنیای معامله گری هم گاهی تغییر یک باور معجزه می کند به همین دلیل در این قسمت و سه قسمت بعد در مورد تمام جوانب باور در معامله گری صحبت می کنم. مهم ترین ابزار یک معامله گر ذهنش است پس برای موفقیت در بازارهای پیچیده مالی باید اول ذهنتان را به درستی تربیت کنید تا بتوانید با تمرکز بالا آمادگی لازم برای مقابله با هر شرایطی را داشته باشید. ساختار فیزیولوژیکی و آناتومی تمام انسان ها شبیه هم است ولی در اندازه، مدل، شکل ظاهری و نحوه عملکرد کاملاً متفاوت است.

مثلاً مغز انسان ها، همه ساختار یکسانی دارند اما فرمان هایی که از آن صادر می شود در افراد مختلف متفاوت است. فرض کنید در یک لحظه خاص معامله گری تصمیم میگیرد نماد یا ارزی را بخرد و معامله گر دیگری دقیقاً در همان لحظه میخواهدآن را بفروشد و این موضوع فقط به دلیل تفاوت مدل، الگوی ذهنی و نحوه عملکرد این دو معامله گر است. مانند هر کامپیوتری که شامل دو قسمت اصلی سخت افزار و نرم افزار است مغز انسان ها شبیه سخت افزار و ذهن آنها نقش همان نرم افزار را دارد که در هر انسان بر اساس تفکرات و باورهایش متفاوت است.

به صورت دقیق ذهن هر انسان تشکیل دهنده هویت آن است که این هویت در واقع همان مجموعه ای از عقاید. ارزش ها و یا به طور کلی نظام باورهاست. این باورها از کودکی توسط اطرافیان یا با تجربه اتفاقات خوشایند یا ناخوشایند در ذهن ما ثبت میشوند و درزمانهای خاص به صورت ناخودآگاه و کاملاً غیر ارادی روی رفتار ما تاثیر می گذارند و ما را به صورت خودکار مجبور به انجام کاری میکنند پس می شود اینطور گفت که اکثر مواقع ناخودآگاهما است که برای ما تصمیم میگیرد و باعث می شود که در زمان مواجه شدن با مسائل و اتفاقاتدقیقاً مطابق آن عکس العمل هایی مناسب یا نامناسب از خودمان بروز دهیم.

فرآیند تصمیم گیری ناخودآگاه به این صورت است که هر چیزی که در محیط بیرون اتفاق میافتدابتدا وارد ذهن میشود و ضمیر ناخودآگاه ما تصمیم لازم را میگیرد و از طریق مغز و رشته های عصبی فرمانی را وارد فضای بدن یا فضای روانی ما میکند و باعث میشود که ما عکس العمل لازم را نشان بدهیم و جالب این است که این عکس العمل ها بین افراد مختلف میتواند کاملاً متفاوتباشد فرض کنید در یک کلاس درس یکی از دانشآموزان بادکنکی را برای ایجاد هیجان و سر وصدا می ترکاند در مقابل صدایی که ایجاد می شود عکس العمل ها متفاوت است.

یکی میرودزیر میز، یکی گوشش را میگیرد، یکی حرف ناشایست میگوید، یک نفر می خندد، یک نفر ممکن است اصلا توجهی نکند، میبینید واکنش ها می تواند به صورت های متفاوتی باشد. حالا که فهمیدید این عکس العمل ها چقدر می توانند متفاوت باشند باید سعی کنید ذهن تان را به شکل درستی آموزش دهید تا در مقابل هر اتفاقی بهترین عکس العمل ها را از خود نشان دهند.

اما بگذارید قبل از هر چیزی یکم عمیق تر و بیشتر در مورد باورها صحبت کنیم.باورها در واقع به صورت انرژی هستند یعنی جسم نیستند که بتوانید آنها را حذف کنید یا از بینببرید بلکه باید سعی کنید انرژی باورهای منفی و نادرست را آنقدر کم کنید تا باورهای مثبت و درستی که دارید بتوانند خودشان را نشان بدهند و در واقع جایگزین آنها بشوند.

اما از آنجایی کهذهن انسان ها تنبل و راحتطلب است و حوصله فکر، تصمیمگیری و جایگزینی یک باور جدید راندارد ترجیح میدهد که روی همان باور قبلی خودش برود. پس هیچ وقت با ذهنتان و باورهایی کهدارد مبارزه نکنید چون حتما بازنده خواهید بود بلکه باید سعی کنید انرژی باورهای نادرست را آنقدر کم کنید تا بتوانید باورهای تازه ای را جایگزین کنید که البته این کار اصلا آسان نیست ولی

امکان پذیر است. برای مثال معامله گری را در نظر بگیرید که با سیستم معاملاتی ایچیموکو روندیک ارز را بارها بررسی کرده و به این نتیجه رسیده است که اگر کندل ها از ابر کومو به سمت بالاخارج بشود قیمت آن ارز رشد میکند. حالا با این باور ۱۰معامله را انجام میدهد و اتفاقاً نتایج مثبتینیز به دست می آورد ولی بعد در معامله یازدهم رفتاری خلاف نتیجهگیری خودش میگیرد و شوکهمی شود.

ممکن است از این شوک وارد شده دست به رفتارهای نامتعارفی در معامله گری بزند و فاجعه برای خودش به بار بیاورد. حالا اگر این شخص یک معاملهگر حرفهای باشد با خودش فکر میکند باوری که از ابر کومو ایچیموکویی که در ذهنش ثبت شده است درست نبوده و سعی میکند که آن را تغییر دهد و اگر قبلا همیشه با خودش می گفته اگر این عامل وجود داشته باشدحتما این ارز رشد می کند از الان به بعد به این نتیجه میرسد که با دیدن این شرایط بهتر استپیش خودش فکر بکند که احتمالا ممکن است قیمت رشد کند و ممکن است این اتفاق نیز نیفتد.

در واقع این معامله گر با عقیده اش مبارزه نکرده ، بلکه انرژی آن را کم کرده و سعی کرده که با تغییر آن، عکس العمل مناسب تری نسبت به نتایج معاملاتش به وجود آورد. بنابراین احساس شوک زدگی و تبعات بعد از آن را برای همیشه از خودش دور کرده است.

باورها چگونه در ذهن ایجاد می شود؟

در سایت تریدر اف ایکس که یک مرجع تخصصی فارکس در ایران می باشد، با مراجعه به این سایت می توانید با ثبت نام در بروکر های مثل بروکر آلپاری، بروکر لایت فایننس، بروکر ارانته و بروکر stp trading ثبت نام کنید، و آموزش ها را در حساب های مجازی پیاده سازی کنید.

لینک کوتاه مقاله

https://traderfx.ir/?p=11723

مدرس دوره

استاد مهربان

سطح دوره​

فوق پیشرفته

تعداد جلسات​

73 ویدیو

هزینه دوره​

کاملا رایگان

Question mark

هر گونه سوال، پیشنهاد یا انتقادی در رابطه با دوره رایگان آموزش اکسپرت دارید در بخش دیدگاه‌ها مطرح نمایید تا بتوانیم بهترین آموزش ها را برای شما علاقمندان به آموزش ربات نویسی تهیه کنیم.