معرفی روش خروج پله ای و حد ضرر شناور
در این مقاله از معامله گر سه بعدی تریدر اف ایکس با روش خروج پله ای و حد ضرر شناور آشنا می شویم. اگر ریسک به ریوارد استراتژی شما در معاملات بالاتر از یک است حتماً این قسمت را با دقت بیشتری دنبال کنید.
فرض کنید در یک ناحیه ای خرید انجام داده اید و کمی پایینتر یعنی در کف قبلی حد ضرر و در سقف ماژور حد سود را قرار داده اید. البته حد سودتان از حد ضررتان بیشتراست.
آیا راهی وجود دارد برای اینکه بتوانید احتمال برد این معامله را بیشتر از باخت آن بکنید؟ببینید ما به طور کلی دو سبک معامله گری داریم یکی set and forgetاست که در آن حد سودو حد ضررت را مشخص می کنی و به دنبال کارت میروی. حالا یا حد سودت فعال می شود یا حد ضررت.
این روش برای معامله گر هایی که مشکلات روانشناسی معامله گری دارند فوقالعادهاست. مثلا معامله گرایی که حد ضررشان را تغییر می دهند یا طمع میکنند و وقتی قیمت به حدسودشان رسید از بازار خارج نمی شوند خلاصه معامله گرهایی که روی خودشان مسلط نیستند.
ولی یک بدی هم دارد و آن این است که این سبک پویا نیست و به همین دلیل خیلی از معاملاتیکه می شده با سود یا حداقل سر به سر بسته شوند در این سبک با ضرر بسته می شوند.
حتما شما هم این تجربه را داشته اید که وارد معامله خرید شده اید، قیمت رشد کرده و شما در سود رفته اید ولی دست روی دست گذاشته اید و هیچ کاری نکرده اید و بعد قیمت برگشته است و حد ضرر شما را فعال کرده و یک معامله ای را که می توانست برایتان سودآور باشد تبدیل به یک معامله ضررده شده است.
به نظر من یکی از گناهان نابخشودنی معامله گری این است که اینجور مواقع معامله گر دست روی دست بگذارد و اجازه بدهد سودش تبدیل به ضرر شود.
البته منظورم این نیست که شما از امروز معامله تان چند درصد در سود رفت بگویید باید از سودم محافظت کنم ومعامله ام را ببندم نه ، اینطور نیست.سبک دومی که میخواهم یادتان بدهم به Active tradingمعروف است.
خیلی هم ساده است.من فقط زمانی از آن استفاده می کنم که ریسک به ریوارد معامله ام بیشتر از یک باشد حالا چطوری؟ فرض کنید در یک ناحیه ای وارد معامله خرید شده اید و حد سود و حد ضرر تان را نیزمشخص کرده اید.
حالا قیمت رشد میکند و به اندازه حد ضرر تان بالا می آید. من در این مواقع بلافاصله نصف حجم معامله را در این قیمت می بندم و بعد منتظر میمانم.
حالا دو اتفاق میافتد یاقیمت از همین جا برمی گردد پایین و حد ضرر فعال میشود که اگر اینطور بشود چون ۵۰درصدحجم معامله را در سود و به اندازه حدضرر بسته ام و ۵۰درصد دیگر را در حد ضرر، عملا سربه سر شدهام.
اما حالا اگر خوش شانس باشم و قیمت به مسیر ادامه بدهد حد سود را فعال می کند و من نصف دیگر حجم اولیه سود را در حد سود میبندم و این عالی است چون کلی سود کردم.
اما من یک کار دیگر نیز می کنم که نیاز به دقت، ظرافت و تجربه دارد و آن هم این است که قیمت وقتی به اندازه حد ضرر در سود رفت نصف حجم معامله ام را میبندم و به نوسانات قیمت نگاه میکنم و اگر این نوسانات کم باشد حدضررم را به نقطه ورود معامله منتقل میکنم و به اصطلاح ریسک فری میکنم و اینطوری خیالم راحت است که تحت هر شرایطی هر اتفاقی که بخواهدبیافتد و قیمت برگرد من سود قطعی معامله ام را از دست نمی دهم.
روشی که الان بهتان گفتم به آن خروج پله ای یا حدضرر شناور می گویند. برای هر کاری که میکنید منطق و دلیل داشته باشید و دوم اینکه حتما در بک تست و گذشته بازار بررسی کرده باشید.