در این مقاله از معامله گر سه بعدی با ذهن یک معامله گر برتر چه باورهایی دارد؟می پردازیم. هر معامله گری بر اساس مدل و الگوی ذهنی خودش، بازار را میبینند و نه بر اساس واقعیتی که در بازار وجود دارد. پس یک معامله گر برای موفقیت در بازارهای مالی به یک ذهن کاملا برنامه ریزیشده نیاز دارد. موفقیت در معامله گری یک مفهوم خیلی کلی است.
هر معامله گری برای اینکهبتواند به اوج موفقیت برسد باید آرام آرام و مرحله به مرحله پیش برود و اهدافش را به قسمت هایکوچک تر تقسیم کند. مثلا وقتی یک کوهنوردی میخواهد به قله کوه برسد نباید از همان اولتوجه اش به نوک قله باشد و فقط به آن نگاه کند بلکه باید مسیر را تقسیم بندی کند و مرحله به مرحله پیش برود تا بتواند با طی کردن این مسیر های کوچک به قله کوه صعود کند. برای اینکه بهیک معامله گر موفق تبدیل شوید بهتر است این اهداف را در دنیای معامله گری تان دنبال و اجرا کنید.
1-یک استراتژی بیطرفانه انتخاب کنید. در واقع میشود گفت مهمترین ویژگی ذهن یک معامله گر بی طرف بودنش است. یعنی ذهنش باید فارغ از هر گونه تمایل برای پیش بینی بازار باشدمثلا وقتی بازار در حال بالا رفتن است و شما بر اساس استراتژی تان ارز یا نمادی را میخرید نبایدانتظار داشته باشید قیمت به خاطر خرید شما بالاتر برود و سود کنید.
چون در این صورت اگر بازاربر خلاف جهت تصورتان شروع به حرکت کند چون با عقیده و تصورتان در تضاد است عصبانی میشوید و ممکن است نتوانید معامله تان را به خوبی مدیریت کنید. در واقع شما باید کاملاً بی طرفانه به رفتار بازار نگاه کنید و از آن توقعی نداشته باشید. یک معامله گر موفق حقایق بازار را همانطورکه هست می بیند و می پذیرد نه آنطور که دلش می خواهد.
2-قبل از ورود به معامله قوانین مدیریت سرمایه را تعیین کنید. قبل از اینکه وارد معامله ایبشوید حتما باید قوانین مدیریت سرمایه ای برای خودتان تنظیم کنید و بر اساس آن معاملات تان را انجام دهید. شما باید بدانید که با چه میزان سرمایه می خواهید وارد بازار شوید و از طرفی بررسی کنید تا چه حد تحمل از دست دادن قسمتی از سرمایه تان را دارید در واقع با این کار احتمال اینکه دچار ترس یا نگرانی بشوید را کاهش می دهید.
3-بدون تعیین کردن حدضرر به هیچ عنوان معامله نکنید. یک معامله گر باید قبول کند که بازاراز ذهن او دستور نمی گیرد و حرکت خودش را انجام میدهد بر همین اساس باید ریسک پذیرباشد. حدضرر برای خودش تعیین کند و اگر حس کند وقتی حد ضررش فعال شود ترس وجودش را می گیرد نباید وارد معامله بشود ولی اگر فعال شدن حد ضرر و از دست دادن قسمتی از سرمایهاش مشکلی ایجاد نمیکند میتواند به راحتی و به دور از استرس معامله کند.
4-بدون هیچ شرطی قوانین استراتژی تان را پیاده کنید. وقتی حد ضرر و حد سود را برایخودتان تعیین کرده اید باید در آن نقاط از بازار خارج شوید حالا چه در ضرر باشید و چه در سود.از طرف دیگر ممکن است در طول انجام معاملات زمان هایی پیش بیاید که وسوسه شوید و قوانینتان را نادیده بگیرید.
این موضوع حتی اگر منجر به سود هم بشود عادت اشتباهی را در شما شکلمی دهد که در آینده می تواند خسارتهای زیادی به شما و معاملات تان وارد کند. پس هیچگاه در هیچ شرایطی از قوانین معاملاتی تان سر پیچی نکنید. به طور مرتب نظارهگر عملکرد خودتانباشید تا اشتباه نکنید.
بعد از انجام هر معامله اشتباهات خودتان را یادداشت کنید تا با بررسی بیشترآن ها را برطرف کنید و دوباره تکرار شان نکنید. در واقع با این کار باید باورهای اشتباه خودتان راتغییر بدهید. شما به عنوان یک معامله گر باید یاد بگیرید که ذهن تان را از هر گونه سوگیری خالیکنید. برای اینکار نیاز به پارادایم شیفت Paradigm Shiftدارید.
پارادایم همان الگوی ذهنیاست که در شما شکل گرفته و بر اساس آن در شرایط مختلف تصمیم می گیرید و به مسائل واکنشنشان می دهید. زمانی که متوجه می شوید باید این الگوی ذهنی را تغییر بدهید وارد پارادایم شیفتمی شوید یعنی تصمیم میگیرید که در پارادایم هایتان تغییر ایجاد کنید. برای اینکار باید روی باورها،ارزش ها و رفتارهایتان کار کنید و ببینید کدامشان در راستای رساندن شما به مهارت در معامله گری هستند و تقویت شان کنید و هر کدام شان که مانع این موضوع هستند را تغییر دهید. شما باید ذهنتان را از تمام نگرانی های بی مورد که از گذشته باهاتون بوده است خالی کنید تا بتوانید با تمرکزبالا عملکرد مناسبی داشته باشید.
عدم تمرکز شما باعث می شود که هیچ وقت با شرایط مناسب درزمان حال نباشید. بگذارید یک مثال بزنم تا کاملاً متوجه منظورم بشوید. کارمندی را در نظر بگیریدکه به عنوان شغل دوم معامله گری می کند. زمانی که در حال انجام معاملاتش است فکرش این است که فردا چه کارهایی را باید در اداره انجام دهد یا زمانی که در اداره است به این فکر میکند که امروز چه ارز هایی را بخرد یا بفروشد و به این صورت لحظات خودش را خارج از دستور ذهنیاش سپری می کند.
دائما نگرانی فعالیت های دیگر را دارد که قرار است در آینده انجام بدهد و درنتیجه روی کاری که همین الان در حال انجامش است هیج تمرکزی ندارد. ذهن شما به عنوان یکمعامله گر باید فارغ از تمامی این تفکرات و نگرانی ها باشد تا بتواند شما را در مسیر رسیدن بهاهداف تان همراهی کند. پس حتما باید نسبت به ذهن تان آگاهی داشته باشید تا بتوانید خودتان را در بهترین شرایط روحی قرار بدهید و مرحله به مرحله به اهداف تان نزدیک تر شوید.