حجم نقدینگی در فارکس – تریدر اف ایکس

حجم نقدینگی در فارکس بخش عمده ای از معاملات فارکس در آنچه “بازار بین بانکی” نامیده می شود انجام می شود.

بر خلاف سایر بازارهای مالی مانند بورس نیویورک (NYSE) یا بورس اوراق بهادار لندن (LSE)، بازار فارکس نه مکان فیزیکی دارد و نه یک بورس مرکزی. بازار فارکس به دلیل این واقعیت که کل بازار به صورت الکترونیکی، در شبکه ای از بانک ها و مؤسسات مالی غیربانکی (NBFIs) به طور مداوم در یک دوره 24 ساعته اداره می شود، یک بازار خارج از بورس (OTC) در نظر گرفته می شود.

این بدان معنی است که بازار FX در سراسر جهان بدون مکان مرکزی پخش شده است. تا زمانی که به اینترنت متصل باشید، معاملات می توانند در هر مکانی انجام شوند.

حجم نقدینگی در فارکس - تریدر اف ایکس

بازار فرابورس فارکس

بازار فرابورس فارکس به مراتب بزرگترین و محبوب ترین بازار مالی در جهان است. و در سطح جهانی توسط تعداد زیادی از افراد و سازمان ها معامله می شود.

در بازار فرابورس، شرکت‌کنندگان می‌توانند با توجه به شرایط معاملات، جذابیت قیمت‌ها و شهرت طرف معامله (طرف مقابلی که طرف مقابل معامله شما را انتخاب می‌کند)، حساس بوده و تعیین کنند که می‌خواهند با چه کسی معامله کنند. نمودار زیر هفت ارز پرمعامله را نشان می دهد.

از آنجایی که در هر تراکنش دو ارز دخیل است، مجموع درصد سهام تک تک ارزها به جای 100 درصد، 200 درصد است. دلار آمریکا پرمعامله ترین ارز است که 84/9 درصد از کل معاملات را تشکیل می دهد! سهم یورو با 39/1 درصد در رتبه دوم قرار دارد در حالی که سهم ین با 19 درصد در رتبه سوم قرار دارد. همانطور که می بینید، اکثر ارزهای اصلی در رتبه های برتر این لیست قرار دارند.

حجم نقدینگی در فارکس - تریدر اف ایکس

رتبه دلار در بازار فارکس

حجم نقدینگی در فارکس - تریدر اف ایکس

احتمالاً متوجه شده اید که چقدر مرتباً دلار ایالات متحده (USD) را ذکر می کنیم. اگر دلار نیمی از هر جفت ارز اصلی است و 75 درصد از کل معاملات را عمده‌ها تشکیل می‌دهند، باید به دلار آمریکا توجه کرد.

حجم نقدینگی در فارکس - تریدر اف ایکس

در واقع، طبق گزارش صندوق بین‌المللی پول (IMF)، دلار آمریکا تقریباً 62 درصد از ذخایر ارز رسمی جهان را تشکیل می‌دهد! ذخایر ارزی دارایی هایی هستند که توسط بانک مرکزی به ارزهای خارجی ذخیره می شوند. از آنجا که تقریباً هر سرمایه گذار، تجارت و بانک مرکزی آن را در اختیار دارد، به دلار آمریکا توجه می کند.

دلایل مهم دیگری نیز وجود دارد که چرا دلار آمریکا نقش اصلی را در بازار فارکس ایفا می کند:

  • اقتصاد ایالات متحده بزرگترین اقتصاد جهان است.
  • دلار آمریکا ارز ذخیره جهان است.
  • ایالات متحده بزرگترین و نقدشونده ترین بازارهای مالی در جهان را دارد.
  • ایالات متحده یک سیستم سیاسی پایدار دارد.
  • ایالات متحده تنها ابرقدرت نظامی جهان است.
  • دلار آمریکا حدود نیمی از وام ها و اوراق قرضه بین المللی را نشان می دهد. بسیاری از کشورها و شرکت های خارجی به دلار وام می گیرند.
  • دلار آمریکا وسیله مبادله برای بسیاری از معاملات فرامرزی است. به عنوان مثال، قیمت نفت به دلار آمریکا است. به آن “دلارهای نفتی” نیز می گویند. بنابراین اگر ژاپن بخواهد از عربستان سعودی نفت بخرد، تنها با دلار آمریکا می توان آن را خرید. اگر ژاپن دلار ندارد، ابتدا باید ین خود را بفروشد و دلار آمریکا بخرد.

داد و ستد در بازار فارکس

کارکردهای اصلی بازار فارکس عبارتند از:

  • برای انتقال وجوه از یک ارز یک کشور به ارز دیگر.
  • اعطای اعتبار کوتاه مدت برای تامین مالی تجارت بین کشورها.
  • برای جلوگیری از نوسانات نرخ ارز خارجی از زمان شروع معامله و دریافت پرداخت.

نکته مهمی که در مورد بازار فارکس باید به آن توجه کرد اینکه در حالی که معاملات تجاری و مالی بخشی از حجم معاملات هستند، بیشتر معاملات ارز بر اساس حدس و گمان است.

حجم معاملات ایجاد شده توسط معامله گران بیش از 90 درصد تخمین زده می شود! مقیاس بازار فارکس به این معنی است که حجم خرید و فروش که در هر لحظه اتفاق می افتد بسیار زیاد است! این باعث می شود نقدینگی بازار، یعنی توانایی خرید یا فروش مقدار زیادی از چیزی با حداقل تاثیر قیمت، بسیار بالا باشد.

افزایش نقدینگی بازار از دهه 1970 تاکنون مزایای بسیاری را به همراه داشته است. از دیدگاه یک معامله گر کوتاه مدت، نقدینگی بسیار مهم است زیرا تعیین می کند که قیمت چقدر می تواند در یک دوره زمانی معین تغییر کند.

محیط بازار فارکس

یک محیط بازار مایع مانند فارکس این امکان را فراهم می کند که حجم معاملات بزرگ با تأثیر بسیار کمی بر قیمت یا عملکرد قیمت اتفاق بیفتد. در حالی که بازار فارکس نسبتاً بسیار روان که عمق بازار بسته به جفت ارز و زمان روز ممکن است تغییر کند.

در مقالات بعدی از سری آموزش های فارکس خود در سایت توضیح مفصل خواهیم داد که چگونه زمان معاملات شما می تواند بر جفت ارزی که در معامله تأثیر بگذارد.

در همین حال، بیایید در مورد روش‌های مختلفی که افراد می‌توانند ارزها را معامله کنند، بیاموزیم. به عبارت دیگر، بیشتر حجم معاملات از سوی معامله گرانی حاصل می شود که بر اساس حرکات کوتاه مدت قیمت جفت ارز، خرید و فروش می کنند.

در آموزش های بعدی از سری آموزش فارکس در قالب مقالات بارگذاری خواهیم کرد که با ثبت نام در یکی از بروکرهای معتبر فارکس مثل آلپاری، آمارکتس بتوانید به انجام معامله در یک حساب دمو تست کنید.

در سایت تریدر اف ایکس می توانید با ثبت نام در بروکر های مثل بروکر آلپاری، بروکر لایت فایننس، بروکر ارانته و بروکر stp trading ثبت نام کنید، و آموزش ها را در حساب دمو هر بروکر تست کنید.

4.3/5
لینک کوتاه مقاله

https://traderfx.ir/?p=998

Picture of  تریدر اف ایکس

تریدر اف ایکس

وب سایت تریدر اف ایکس مجموعه ای از آموزش ها و ابزارهای و مرجعی پاسخگو به نیازهای معامله کردن در بازار فارکس شماست. تیم تریدر اف ایکس همیشه در تلاش است تا بهترین آموزش ها با بالاترین سود در بازار فارکس ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید